58 days in The Netherlands & Germany Itinerary

58 days in The Netherlands & Germany Itinerary

Created using Inspirock Europe travel route planner

This plan was created by another inspirock user. Make it your plan

Route & dates

58 days in The Netherlands & Germany Itinerary

Start: Milan, Italy
Fly:  4 h 45 min
1
Amsterdam, The Netherlands
— 7 nights
Drive:  2 h 45 min
2
Cologne, Germany
— 2 nights
Drive:  2 h
3
Trier, Germany
— 6 nights
Drive:  5 h
4
Schwangau, Germany
— 3 nights
Drive:  1 h 45 min
5
Munich, Germany
— 7 nights
Drive:  1 h 45 min
6
Nuremberg, Germany
— 6 nights
Train:  1 h 15 min
7
Wurzburg, Germany
— 6 nights
Drive:  3 h 30 min
8
Dresden, Germany
— 7 nights
Train:  1 h 45 min
9
Berlin, Germany
— 7 nights
Train:  1 h 45 min
10
Hamburg, Germany
— 6 nights
Fly:  5 h
End: Milan, Italy

7
nights
Amsterdam, The Netherlands

Known as one of the greatest small cities in the world, Amsterdam charms visitors with its cool and cozy atmosphere.
Van Gogh Museum en Museum Het Rembrandthuis (Rembrandt House) zijn goede mogelijkheden om de lokale cultuur te verkennen. Je ontdekt en leert bij Rijksmuseum en The Mauritshuis Royal Picture Gallery. Verken Amsterdam's omgevingen door naar Haarlem (Grote Markt, De Vishal, &meer), Madurodam (in The Hague) en Delft (Museum De Beurs van Londen & Het steen). Volgende op de reisroute: kijk wat je kunt vangen een vistocht, dwaal door de straten van The Jordaan, kijk voor allerlei wilde soorten op Kinderboerderij Gliphoeve, en bekijk de collectie op Stedelijk Museum Amsterdam.

Zien beoordelingen, waar te verblijven, waarderingen, en andere Toeristeninformatie, lees onze Amsterdam vakantieplanner.

Als u vanaf The Netherlandsvliegt, zijn de dichtstbijzijnde grote luchthavens Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport en Eelde Airport. september op Amsterdam ziet dagelijkse hoogtepunten van 22°C en dieptepunten van 13°C 's nachts. Rond uw sightseeing af op de 8e (Tue) om tijd te geven aan rit tot Cologne.

Things to do in Amsterdam

Museums Historic Sites Wildlife

Side Trips

Haarlem, Delft, The Hague
Find places to stay Sep 1 — 8:
Highlights from your plan
Fishing Charters & Tours
Anne Frank House ©
Anne Frank House
Van Gogh Museum ©
Van Gogh Museum

2
nights
Cologne, Germany

Cologne ©
Though Cologne famously contains 12 Romanesque churches, the city's top prize remains its landmark Gothic cathedral.
Op de 9e (Wed), identificeer het planten- en dierenleven op Wilder Kermeter Natur-Erlebnispark, verdiep je in de geschiedenis bij Domschatzkammer, en toen identificeer het planten- en dierenleven op Wildpark. Op de volgende dag, bewonder de meesterwerken op Wallraf-Richartz Museum, bewonder de historische architectuur van Cologne Cathedral, en toen verken de wereld achter kunst op Museum Ludwig.

Vinden reizigerstips, kaarten, beoordelingen, en Toeristeninformatie, verwijs naar de Cologne uitrustingsstuk.

Rit van Amsterdam tot Cologne op 3 uur. Als alternatief kunt u Neem een trein; of vlieg. Verwacht bij september in Colognetemperaturen tussen 23°C overdag en 11°C 's nachts. Sluit uw sightseeing op de 10e (Thu) vroeg genoeg af tot Ga met de auto op Trier.

Things to do in Cologne

Museums Wildlife Historic Sites

Side Trip

Wilder Kermeter Natur-Erlebnispark
Find places to stay Sep 8 — 10:
Highlights from your plan
Wallraf-Richartz Museum ©
Wallraf-Richartz Museum
Cologne Cathedral ©
Cologne Cathedral
Museum Ludwig ©
Museum Ludwig

6
nights
Trier, Germany

Trier ©
Trier may be the oldest city in Germany, founded long before the Roman times.
Bezoek St. Peter's Cathedral (Dom) en Porta Nigra voor hun historische waarde. Bevredig je innerlijke cultuurgier bij Rhineland Museum (Rheinisches Landesmuseum) en Domstadt (Cathedral City). Verander dingen met deze uitstapjes vanaf Trier: Wildfreigehege Wildenburg (in Kempfeld), Mammutbaume (in Landstuhl) en Karlstalschlucht (in Trippstadt). En daar houdt het niet op: genieten van de spirituele omgeving van Liebfrauenkirche, Trier, pauzeer voor wat serene contemplatie bij St. Martin, verdiep je in de geschiedenis bij Wallmauer, en maak kennis met de fascinerende geschiedenis van Kornmarkt.

Zien waarderingen, fotos, reizigerstips, en andere Toeristeninformatie, verwijs naar de Trier reisplanner.

Rit van Cologne tot Trier op 2 uur. Als alternatief kunt u Neem een trein; of neem een bus. september op Trier ziet dagelijkse hoogtepunten van 22°C en dieptepunten van 11°C 's nachts. Rond uw sightseeing vroeg af op de 16e (Wed) zodat u rit op Schwangau.

Things to do in Trier

Historic Sites Wildlife Parks

Side Trips

Wildfreigehege Wildenburg, Karlstalschlucht, Mammutbaume
Find places to stay Sep 10 — 16:
Highlights from your plan
St. Peter's Cathedral (Dom) ©
St. Peter's Cathedral (Dom)
St. Martin ©
St. Martin

3
nights
Schwangau, Germany

Schwangau ©
An ideal holiday escape from fast-paced urban centers, Schwangau allows visitors to hike, cycle, swim, dance, and dine surrounded by a picture-perfect landscape.
Bevredig je innerlijke cultuurgier bij Schloss Neuschwanstein en Kirche St. Georg. Krijg een historisch perspectief op Schloss Linderhof en Schloss Hohenschwangau. Verken de talloze ideeën voor dagtochten rond Schwangau: Naherholungsgebiet Tannenbuehl (in Bad Waldsee), Partnachklamm (in Garmisch-Partenkirchen) en Starzlachklamm (in Burgberg im Allgaeu). Er is meer te doen: leun achterover en ontspan Alpseebad.

Vinden meer dingen te doen, andere plaatsen om te bezoeken, reizigerstips, en meer Toeristeninformatie, gebruik de Schwangau bouwer van reisroute.

Reizen met auto van Trier tot Schwangau duurt 5 uur. Als alternatief kunt u doe een combinatie van bus, vlucht, en trein; of doe een combinatie van bus en trein. Plan in septembervoor dagelijkse hoogtepunten tot 20°Cen 's avonds dieptepunten tot 9°C. Rond uw sightseeing vroeg af op de 19e (Sat) zodat u rit op Munich.

Things to do in Schwangau

Wildlife Parks Historic Sites

Side Trips

Hohenschwangau, Partnachklamm, Starzlachklamm, Naherholungsgebiet Tannenbuehl, Schloss Linderhof
Find places to stay Sep 16 — 19:
Highlights from your plan
Partnachklamm ©
Partnachklamm
Schloss Neuschwanstein ©
Schloss Neuschwanstein
Schloss Linderhof ©
Schloss Linderhof

7
nights
Munich, Germany

Munich ©
Often described as the city of laptops and lederhosen, Munich is an international center of business, engineering, research, and medicine that still maintains a rich cultural heritage and age-old traditions.
Museumliefhebbers zullen Munich Residenz en BMW Weltwaarderen. Nymphenburg Palace en St. Peter's Church zullen geschiedenisliefhebbers aanspreken. Er is nog veel meer te doen: verken de wereld achter kunst op Alte Pinakothek, bewonder de natuurlijke schoonheid bij English Garden, omring jezelf met de natuur aan een natuur- en wildreis, en geniet van een adembenemend uitzicht vanaf Frauenkirche.

Vraag Inspirock om een route te suggereren en maak planning een reis naar Munich snel, leuk en gemakkelijk.

Je kunt rit van Schwangau tot Munich op 2 uur. Andere opties zijn neem een bus; of Neem een trein. september op Munich ziet dagelijkse hoogtepunten van 22°C en dieptepunten van 9°C 's nachts. Sluit uw sightseeing op de 26e (Sat) vroeg genoeg af tot Ga met de auto op Nuremberg.

Things to do in Munich

Museums Historic Sites Wildlife
Find places to stay Sep 19 — 26:
Highlights from your plan
Munich Residenz ©
Munich Residenz
Nymphenburg Palace ©
Nymphenburg Palace
Alte Pinakothek ©
Alte Pinakothek

6
nights
Nuremberg, Germany

Nuremberg ©
Nuremberg's historic town center stands in the shadow of a towering imperial castle that dominates its northwestern corner.
Museumliefhebbers zullen de Germanisches Nationalmuseum en Merks Motor Museumontdekken. Je culturele reisroute bevat bezienswaardigheden zoals Kaiserburg Nurnberg en Toy Museum. Verken Nuremberg's omgevingen door naar Wildpark Hollohe (in Teublitz), Naturschutzgebiet Holle (in Rettenbach) en Schwarzachschlucht (in Schwarzenbruck). Er is nog veel meer te doen: verken de verschillende monumenten en gedenktekens in Rochusfriedhof, verdiep je in de geschiedenis bij Albrecht Durer's House, geniet van de architectuur en sfeer bij St. Lorenz Church, en waardeer het uitgebreide erfgoed van City Walls of Nuremberg.

Voor andere plaatsen om te bezoeken, waarderingen, en Toeristeninformatie, verwijs naar de Nuremberg reisplanner.

Rit van Munich tot Nuremberg op 2 uur. Als alternatief kunt u neem een bus; of vlieg. Verwacht bij september in Nurembergtemperaturen tussen 22°C overdag en 10°C 's nachts. Rond uw sightseeing vroeg af op de 2e (Fri) zodat u de trein halen op Wurzburg.

Things to do in Nuremberg

Historic Sites Museums Wildlife

Side Trips

Naturschutzgebiet Holle, Schwarzachschlucht, Wildpark Hollohe, Falknerei Burg Rabenstein
Find places to stay Sep 26 — Oct 2:
Highlights from your plan
Kaiserburg Nurnberg ©
Kaiserburg Nurnberg
Germanisches Nationalmuseum ©
Germanisches Nationalmuseum
St. Lorenz Church ©
St. Lorenz Church

6
nights
Wurzburg, Germany

Wurzburg ©
Founded in the 10th century, Wurzburg served as the home of powerful prince-bishops for many centuries.
Würzburg Residence en Schloss Veitshöchheim zijn goede mogelijkheden om de lokale cultuur te verkennen. Waardeer de collecties op Fortress Marienberg en Roentgen Memorial Site Wuerzburg. Trek de stad uit met uitstapjes naar Rothenburg (Siebers Tower, Altstadt, &meer) en Deutsche Greifenwarte (in Hassmersheim). Het avontuur gaat verder: geniet van de architectuur en sfeer bij Neumuenster, genieten van de spirituele omgeving van Stationsweg Nikolausberg, bewonder de opvallende kenmerken van St. Kilian Cathedral, en neem de kleurrijke creaties van de natuur in op Lusamgartlein.

Vinden waarderingen, waar te verblijven, andere plaatsen om te bezoeken, en andere Toeristeninformatie, ga naar de Wurzburg reisplanner.

Reizen met trein van Nuremberg tot Wurzburg duurt 1.5 uur. Als alternatief kunt u rit; of neem een bus. Verwacht een hoge dag rond 17°C in oktober, en 's nachts laag rond de 6°C. Rond uw sightseeing vroeg af op de 8e (Thu) zodat u rit op Dresden.

Things to do in Wurzburg

Historic Sites Parks Museums

Side Trips

Rothenburg, Deutsche Greifenwarte
Find places to stay Oct 2 — 8:
Highlights from your plan
Würzburg Residence ©
Würzburg Residence
Fortress Marienberg ©
Fortress Marienberg
Town Walls ©
Town Walls

7
nights
Dresden, Germany

Dresden ©
Dresden boasts a long history as a royal residence of many Saxon kings.
Bezoek The Dresden Zwinger en Schloss & Park Pillnitz voor hun historische waarde. Museumliefhebbers zullen de Albertinum en Royal Palace (Residenzschloss)ontdekken. Ga de stad uit met deze interessante Dresden uitstapjes: Weimar (Schillers Wohnhaus, Goethe National Museum, &meer). Volgende op de reisroute: pauzeer voor wat serene contemplatie bij Frauenkirche Dresden, ga op in de geschiedenis van Gemaldegalerie Neue Meister, overweeg de lange geschiedenis van Stallhof, en maak kennis met de fascinerende geschiedenis van Kunsthofpassage.

Voor waar te verblijven, fotos, reizigerstips, en Toeristeninformatie, ga naar de Dresden planner.

Je kunt rit van Wurzburg tot Dresden op 3.5 uur. Als alternatief kunt u Neem een trein; of doe een combinatie van trein en vlucht. In oktoberkan de dagelijkse temperatuur in Dresden oplopen tot 16°C, terwijl ze 's nachts dalen tot 8°C. Rond uw sightseeing vroeg af op de 15e (Thu) zodat u de trein halen op Berlin.

Things to do in Dresden

Museums Historic Sites Parks

Side Trip

Weimar
Find places to stay Oct 8 — 15:
Highlights from your plan
The Dresden Zwinger ©
The Dresden Zwinger
Albertinum ©
Albertinum
Frauenkirche Dresden ©
Frauenkirche Dresden

7
nights
Berlin, Germany

Berlin ©
The country's capital and largest city, Berlin is a diverse urban center boasting a lively nightlife and countless things to do.
Je ontdekt en leert bij Pergamonmuseum en Urban Nation. Krijg een idee van de lokale cultuur op Topography of Terror en Memorial of the Berlin Wall. Het avontuur gaat verder: stap in de grandioze wereld van Charlottenburg Palace, bewonder de historische architectuur van Berliner Dom, krijg de lay van het land met Walking tours, en waardeer de geschiedenis achter Brandenburg Gate.

Voor waar te verblijven, andere plaatsen om te bezoeken, waarderingen, en Toeristeninformatie, verwijs naar de Berlin online reisrouteplanner.

Neem een trein van Dresden tot Berlin op 2 uur. Als alternatief kunt u rit; of neem een bus. Rond uw sightseeing vroeg af op de 22e (Thu) om voldoende tijd te hebben voor Neem een trein tot Hamburg.

Things to do in Berlin

Museums Historic Sites Parks
Find places to stay Oct 15 — 22:
Highlights from your plan
Pergamonmuseum ©
Pergamonmuseum
Topography of Terror ©
Topography of Terror
Charlottenburg Palace ©
Charlottenburg Palace

6
nights
Hamburg, Germany

Hamburg ©
As the country's biggest port and one of the busiest in all of Europe, Hamburg has a well-deserved reputation as Germany's Gateway to the World.
Doe wat culturele bezienswaardigheden op Miniatur Wunderland en Kunsthalle Hamburg. Deutsches Marinemuseum Wilhelmshaven en Red Gallery zullen museumliefhebbers aanspreken. Ga de stad uit met deze interessante Hamburg uitstapjes: Arche Warder - Zentrum fur seltene Nutztierrassen (in Warder), Storchenpflegestation Wesermarsch (in Berne) en The Wadden Sea, Germany (in Norden). Er is nog veel meer te doen: kijk voor allerlei wilde soorten op Wildpark Lueneburger Heide, leer over wilde dieren met ontmoetingen van dichtbij bij Tierpark Hagenbeck, bewonder de opvallende kenmerken van St. Michael's Church, en waardeer het uitgebreide erfgoed van Alter Elbtunnel.

Vinden fotos, beoordelingen, waarderingen, en Toeristeninformatie, verwijs naar de Hamburg online reisplanner.

Van Berlin naar Hamburg op trein duurt ongeveer 2 uur. Andere opties: rit; of neem een bus. In oktoberzijn overdag hoogtepunten in Hamburg 16°C, terwijl nachtelijke dieptepunten 9°C. Rond uw sightseeing vroeg af op de 28e (Wed) zodat u reizen naar huis kunt.

Things to do in Hamburg

Parks Wildlife Museums

Side Trips

Deutsches Marinemuseum Wilhelmshaven, Storchenpflegestation Wesermarsch, The Wadden Sea, Germany, Serengeti-Park Hodenhagen, Wildpark Lueneburger Heide
Find places to stay Oct 22 — 28:
Highlights from your plan
Planten un Blomen ©
Planten un Blomen
Miniatur Wunderland ©
Miniatur Wunderland
Kunsthalle Hamburg ©
Kunsthalle Hamburg

Similar Plans

60 days in Germany BY A USER FROM UNITED STATES March, culture, relaxing, romantic, historic sites, museums, shopping, slow & easy, popular & hidden gems PREFERENCES: March, culture, relaxing, romantic, historic sites, museums, shopping ATTRACTION STYLE: Popular & hidden gems PACE: Slow & easy 60 days in Germany BY A USER FROM CANADA February, teens, kids, popular sights PREFERENCES: February, teens, kids ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Europe BY A USER FROM CANADA May, culture, relaxing, beaches, historic sites, museums, slow & easy, popular & hidden gems PREFERENCES: May, culture, relaxing, beaches, historic sites, museums ATTRACTION STYLE: Popular & hidden gems PACE: Slow & easy 60 days in Europe BY A USER FROM MALAYSIA April, teens, popular sights PREFERENCES: April, teens ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Germany BY A USER FROM GERMANY March, popular sights PREFERENCES: March ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 59 days in Germany BY A USER FROM UNITED STATES September, popular sights PREFERENCES: September ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Germany BY A USER FROM GERMANY March, popular sights PREFERENCES: March ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Germany BY A USER FROM UNITED ARAB EMIRATES March, popular sights PREFERENCES: March ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Germany BY A USER FROM GERMANY March, popular sights PREFERENCES: March ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Europe BY A USER FROM MALAYSIA April, teens, popular sights PREFERENCES: April, teens ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium 60 days in Europe, Africa, South Pacific, United States & Canada BY A USER FROM NETHERLANDS July, culture, historic sites, museums, wildlife, fast-paced, popular & hidden gems PREFERENCES: July, culture, historic sites, museums, wildlife ATTRACTION STYLE: Popular & hidden gems PACE: Fast-paced 16 days in Europe BY A USER FROM SAUDI ARABIA August, teens, kids, outdoors, relaxing, romantic, historic sites, shopping, popular sights PREFERENCES: August, teens, kids, outdoors, relaxing, romantic, historic sites, shopping ATTRACTION STYLE: Popular sights PACE: Medium
See more plans